Samen innoveren

Met kennis en frisse ideeën

Lab55 is het innovatielab van Centraal Beheer. De wereld om ons heen verandert continu en ontwikkelingen gaan razendsnel. Daarom werken wij dagelijks aan nieuwe diensten, pilots en oplossingen voor heel Nederland.

We geloven daarbij in de kracht van open innovatie. Samen met startups, andere corporates, hogescholen en lokale ondernemers werken we aan innovatie. Deze samenwerkingen maken het voor ons mogelijk om innovatie te versnellen en van elkaar te leren.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën en samenwerkingen die ons en onze partners vooruit helpen. Bijvoorbeeld door samen nieuwe ideeën te verkennen of innovatieve uitdagingen aan te gaan. Benieuwd hoe we dat doen?

Neem contact op

Een plek om te innoveren en te inspireren 

Werkwijze Lab55

Hoe werkt Centraal Beheer?

Centraal Beheer werkt met het stage-gate model. Het stage-gate model maakt het mogelijk om binnen korte tijd een minimal viable product (MVP) te introduceren. Dit is de allerkleinste, meest minimale, snel en goedkoop te creëren versie van een oplossing. Om deze vervolgens te ontwikkelen tot een volwassen en succesvolle dienst. 

Samenwerken met Lab55

Samenwerken met Lab55

Bij Lab55 werken we graag samen aan innovatie. Co-creatie, kennisdeling en open innovatie staan daarbij centraal. Samen met startups werken we aan de ontwikkeling van nieuwe diensten. En testen we nieuwe ideeën direct in de markt. Ook gaan we samen met corporates als PostNL, Hema en Ahold lastige innovatie uitdagingen aan. En ontmoeten we nieuwe partners via de innovatienetwerken van bijvoorbeeld TechDelta en Plug & Play.

Pitch-event

Het pitch-event

Wij werken vaak samen met startups. Deze samenwerkingen helpen ons innovatie te versnellen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld leren van de snelheid, frisse ideeën en dynamiek van startups. En ondersteunen we startups met onze kennis, processen en netwerk. Tijdens het pitch-event vertellen startups over hun baanbrekende ideeën. Samen onderzoeken we daarna de mogelijkheden voor een samenwerking.