Energielabel
€295,-*

Energielabel aanvragen

Snel en makkelijk een officieel energielabel voor uw woning

  • Binnen 3 weken keuring door gediplomeerd adviseur
  • U krijgt uw energielabel binnen 7 dagen na de afspraak
  • Kosten energielabel vanaf € 295,- *

* Dit is een vanaf prijs. Wat u betaalt, is afhankelijk van de grootte van uw woning.

Voor deze dienst werken wij samen met Huiskeur. Centraal Beheer bemiddelt hierin. Huiskeur voert de dienst uit.

Geef de oppervlakte van uw woning door

Wilt u een energielabel aanvragen? De kosten zijn afhankelijk van de oppervlakte van uw woning. Bekijk wat voor uw situatie geldt.

Woning tussen 0 m2 en 200 m2

Voor woningen met een oppervlakte tussen 0 m2 en 200 m2 kost een energielabel € 295,-.
Ga verder

Woning tussen 200 m2 en 250 m2

Voor woningen met een oppervlakte tussen 200 m2 en 250 m2 kost een energielabel € 395,-.
Ga verder

Woning groter dan 250 m2

Voor woningen die groter zijn dan 250 m2 heeft u een energielabel voor € 445,-.
Ga verder

Uw energielabel aanvragen: hoe werkt het? 

  1. Maak een afspraak. U vult uw gegevens in. Huiskeur belt of mailt u om een afspraak te maken.
  2. Ontvang de energieadviseur. Binnen 3 weken krijgt u de energieadviseur op bezoek. Hij of zij bekijkt alle kenmerken van uw huis. Een bezoek duurt meestal tussen de 1 en 2 uur. Afhankelijk van de grote van uw woning en hoe makkelijk of moeilijk alles te vinden is.
  3. Uw energielabel wordt gemaakt. De energieadviseur bepaalt wat het energielabel van uw huis is. En het wordt geregistreerd in de EP-online database van de Rijksoverheid.
  4. Bekijk uw mail. U ontvangt het energielabel digitaal in uw mailbox.
  5. Uw energielabel is 10 jaar geldig. Op energielabel.nl kunt u precies zien tot welke datum.

Snel en goed geregeld via Centraal Beheer

Wilt u uw huis verkopen? Dan moet u sinds januari 2021 een geldig energielabel hebben. Centraal Beheer zorgt ervoor dat u uw energielabel snel in huis heeft. Dat is belangrijk, omdat er vaak onverwacht lange wachttijden zijn. Daarom werken we samen met een betrouwbare en snelle partner: Huiskeur. Zij laten de keuring binnen 3 weken uitvoeren. Snel daarna heeft u het officiële energielabel op zak. Vaak al binnen 7 dagen.

Handig om te weten

Wat wordt er gecheckt?

De keuring duurt 1 tot 2 uur

De adviseur controleert uw woning en kijkt onder meer naar het soort glas, de isolatie, cv-ketel, eventuele zonnepanelen en de ventilatie. 

Financiën 

De kosten

Een energielabel kost € 295,-. Is uw woning groter dan 150 m2? Dan wordt er € 50,- met 50 m2 extra in rekening gebracht. 

Betrouwbaar

Gediplomeerde adviseurs

De energieadviseurs van onze partner Huiskeur zijn ervaren en gediplomeerd. Zij mogen officiële energielabels maken en deze voor u registreren. 

Op tijd

Vraag het energielabel aan voordat u uw huis te koop zet. Zo weet u zeker dat u voor de verkoop een geldig energielabel heeft.

Het energielabel

Het energielabel geeft aan of de woning veel of weinig energie verbruikt. En welke energiebesparende maatregelen in de woning mogelijk zijn. Denk aan isolatie van het dak of het plaatsen van zonnepanelen.

Voorbeeld

Bent u benieuwd hoe een energielabel eruit ziet? Bekijk een voorbeeld van een woning met energielabel A. 

Lees de tips en ervaringen over het aanvragen van een energielabel

Dubbel glas

Paul en Gretia verbeterden hun energielabel

Paul ging met duurzame aanpassingen van energielabel G naar C. En Gretia van energielabel C naar B. Het resultaat? Een comfortabel huis én een lagere energierekening.

Erik Berkhof

In gesprek met Erik van Huiskeur

Wat is een energielabel nu precies? En wat doet een energieadviseur in uw huis? Wij spraken met energieadviseur Erik Berkhoff van onze partner Huiskeur. 

Adviseur aan de telefoon

De energieadviseur bij u thuis

Gaat u uw woning verhuren of verkopen? Of levert u een nieuwe woning op? Dan is een geregistreerd energielabel verplicht. Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een gebouw is én welke verbeterpunten er zijn. Om een energielabel te registreren komt een energieadviseur langs die de woning opneemt.

Veel gestelde vragen

Voor de uitvoering van deze dienst sluit u een overeenkomst met Huiskeur. Wij bemiddelen hierin door u in contact te brengen met Huiskeur. Voor onze bemiddeling ontvangen wij een vergoeding van Huiskeur.

U kunt de aanvraag tot 3 werkdagen voor de afspraak kosteloos annuleren. Als u de aanvraag minder dan 3 werkdagen voor de afspraak annuleert, dan brengt Huiskeur de totale kosten van de energielabel keuring in rekening. 

Ja, onze partner Huiskeur geeft aan ons door wanneer de keuring heeft plaatsgevonden. Wij gebruiken deze informatie onder meer voor klantonderzoek.
Wij en onze partners proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent over het antwoord op uw vraag of de afhandeling van uw klacht. Dan kunt u voor meer informatie terecht op het Europese platform voor alternatieve geschilbeslechting. Of stuur een e-mail naar duurzaamwoongemak@centraalbeheer.nl.

Neem gerust contact op

U bereikt onze partner Huiskeur via info@huiskeur.nl of van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur via 085-130 1567