Bouwkundige keuring

Duidelijkheid over de staat van uw nieuwe woning

  • Onafhankelijke keuring
  • Doorgaans binnen 5 dagen een uitgevoerde keuring
  • Binnen 48 uur een compleet rapport
Een huis kopen. Een leuke, maar vooral ook een grote stap waar veel bij komt kijken. Dan wilt u graag weten wat de staat is van de woning. En welk onderhoud u kunt verwachten. Met een bouwkundige keuring (ook wel bouwtechnische keuring) weet u waar u aan toe bent. Wel zo fijn.
Voor deze dienst werken wij samen met Perfectkeur. Centraal Beheer bemiddelt hierin. Perfectkeur voert de dienst uit.

Zo werkt een bouwkundige keuring

Kies de datum waarop u de bouwkundige keuring wilt laten plaatsvinden.

Onze partner Perfectkeur neemt telefonisch contact met u op om de keuringsdatum af te stemmen. En om uw wensen voor de keuring te bespreken.
Een onafhankelijk bouwkundig inspecteur gaat aan de slag. U mag natuurlijk zelf bij de bouwtechnische keuring aanwezig zijn.
Binnen 48 uur na de keuring ontvangt u het complete bouwkundig rapport. Daarin leest u de staat van de woning en ziet u foto’s van de elementen die zijn beoordeeld. En u ziet een inschatting van eventuele herstelkosten.

Handig om te weten over Bouwkundige keuring

Onafhankelijke keuring

De keuring wordt gedaan door een onafhankelijk bouwkundig inspecteur.

Kosten

Een bouwkundige keuring kost € 379,- inclusief BTW. Dit is de prijs voor woningen tot maximaal 800m3.

Onze partner

Voor bouwkundige keuringen werken wij samen met Perfectkeur. Een betrouwbare partner met inspecteurs door het hele land.

Veelgestelde vragen

Het is verstandig om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren als u van plan bent een woning aan te kopen. Vooral bij oudere woningen is het verstandig om een bouwtechnische keuring te doen.
De bouwtechnisch inspecteurs die de keuring uitvoeren zijn zorgvuldig geselecteerd. Hiervoor werken we samen met Perfectkeur. Een bouwtechnisch adviesbureau met inspecteurs door het hele land. De inspecteurs zijn goed opgeleid en hebben minimaal 10 jaar ervaring in de bouw.

Voor de uitvoering van deze dienst sluit u een overeenkomst met Perfectkeur. Wij bemiddelden hierin door u in contact te brengen met Perfectkeur. Voor onze bemiddeling ontvangen wij een vergoeding van Perfectkeur.

Een bouwtechnische keuring kost € 379,- inclusief BTW. Dit is de prijs voor woningen tot maximaal 800m3. U moet dan uitgaan van een woning tot ongeveer 260 m2.
Een bouwkundige keuring duurt over het algemeen 1,5 uur. Onze partner Perfectkeur streeft ernaar om de bouwkundige keuring binnen 5 werkdagen te laten plaatsvinden. Binnen 48 uur na de keuring ontvangt u het complete bouwkundig rapport.
Nee, een bouwkundige keuring is iets anders dan een opleveringskeuring. Wij kunnen u helaas niet verder helpen bij de opleveringskeuring van uw nieuwbouwhuis.
Tijdens een bouwtechnische keuring worden er veel zaken bekeken. Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van de onderdelen die tijdens een keuring beoordeeld worden.
In het bouwtechnische keuringsrapport staat de staat van de woning beschreven met eventuele gebreken en herstelkosten. Naast eventuele directe kosten worden ook mogelijke kosten voor de komende 5 jaar op een rij gezet. Het rapport is heel uitgebreid, maar wordt in begrijpelijk taal geschreven.
U kunt hier een voorbeeld van een bouwkundig rapport bekijken.
Ja. Uw gezondheid en die van de inspecteurs staat voorop. De inspecteurs van Perfectkeur houden zich dan ook aan een speciaal opgesteld Coronaprotocol. Dit protocol is gebaseerd op de huidige richtlijnen van het RIVM. Op de website van Perfectkeur kunt u het actuele coronaprotocol bekijken.
Uw huis is belangrijk. Het is de plek waar u zich thuis voelt. Wij helpen u graag om ook van uw nieuwe huis een echt thuis te maken. Niet alleen met verzekeringen en financiële producten, maar ook met tips, informatie en oplossingen die u verder helpen. Zoals Klushulp, Duurzaam Woongemak en een Bouwkundige keuring. Zo bent u geholpen en heeft u tijd over voor de leuke dingen.
Nee. Een bouwtechnische keuring via Centraal Beheer is voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en onafhankelijke keuring van een woning. U hoeft dus geen klant van Centraal Beheer te zijn om gebruik te maken van deze dienst.
Wilt u meer informatie, of bent u niet tevreden? Laat het onze partner vooral weten door te mailen naar info@perfectkeur.nl. Perfectkeur neemt dan zo snel mogelijk contact met u op. Of bel tijdens werkdagen tussen 8.30 uur en 17.30 uur naar (078) 684 9750.

U kunt de aanvraag tot 24 uur voor de afspraak (op werkdagen) kosteloos annuleren. Als u de aanvraag minder dan 24 uur voor de afspraak annuleert, dan brengt Perfectkeur de totale kosten van de bouwkundige keuring in rekening. 

Ja, onze partner Perfectkeur geeft aan ons door wanneer de bouwkundige keuring heeft plaatsgevonden. Wij gebruiken deze informatie onder meer voor klantonderzoek.