Bouwkundige keuring

Huis kopen? Ontdek de staat van de woning

Een huis kopen. Een leuke, maar vooral ook een grote stap waar veel bij komt kijken. Dan wilt u graag weten wat de staat is van de woning. En welk onderhoud u kunt verwachten. Met een bouwkundige keuring (ook wel bouwtechnische keuring) weet u waar u aan toe bent. 
  • Doorgaans binnen 5 dagen een keuring door een ervaren inspecteur
  • Snel daarna het rapport in huis
  • Vanaf € 379,- inclusief btw
Voor deze dienst werken wij samen met Perfectkeur. Centraal Beheer bemiddelt hierin. Perfectkeur voert de dienst uit.

Zo vraagt u een bouwkundige keuring aan

Vul uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres in. Kies de datum waarop u de bouwkundige keuring wilt laten plaatsvinden.
Onze partner Perfectkeur neemt telefonisch contact met u op om de keuringsdatum af te stemmen. En om uw wensen voor de keuring te bespreken.
Een onafhankelijk bouwkundig inspecteur gaat aan de slag. U mag natuurlijk zelf bij de bouwtechnische keuring aanwezig zijn.
Na de keuring ontvangt u het complete bouwkundig rapport. Daarin leest u de staat van de woning en ziet u foto’s van de elementen die zijn beoordeeld. En u ziet een inschatting van eventuele herstelkosten.

Voorkom verrassingen met een bouwkundige keuring

Wanneer een bouwkundige keuring?

Onafhankelijke keuring bij aankoop van een woning

Bent u van plan een nieuwe woning aan te kopen? Dan is het verstandig om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Vooral bij oudere woningen.

Wat wordt er bekeken tijdens de keuring?

Ontdek de staat van de woning en mogelijke herstelkosten

In het bouwtechnische keuringsrapport vindt u de staat van de woning, eventuele gebreken en herstelkosten. Ook ziet u de mogelijke kosten voor de komende 5 jaar.

Wie voert de keuring uit?

Onze partner Perfectkeur

Voor bouwkundige keuringen werken wij samen met Perfectkeur. Een betrouwbare partner met inspecteurs door het hele land.

Verhuizen

Veelgestelde vragen

Een bouwtechnische keuring kost € 379,- inclusief BTW. Dit is de prijs voor woningen tot maximaal 800m3. U moet dan uitgaan van een woning tot ongeveer 260 m2.
Tijdens een bouwtechnische keuring worden er veel zaken bekeken. Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van de onderdelen die tijdens een keuring beoordeeld worden.
Een bouwkundige keuring duurt over het algemeen 1,5 uur. Onze partner Perfectkeur streeft ernaar om, afhankelijk van uw wensen, de bouwkundige keuring binnen 5 werkdagen te laten plaatsvinden. Binnen 48 uur na de keuring ontvangt u het complete bouwkundig rapport.
De bouwtechnisch inspecteurs die de keuring uitvoeren zijn zorgvuldig geselecteerd. Hiervoor werken we samen met Perfectkeur. Een bouwtechnisch adviesbureau met inspecteurs door het hele land. De inspecteurs zijn goed opgeleid en hebben minimaal 10 jaar ervaring in de bouw.

Voor de uitvoering van deze dienst sluit u een overeenkomst met Perfectkeur. Wij bemiddelden hierin door u in contact te brengen met Perfectkeur. Voor onze bemiddeling ontvangen wij een vergoeding van Perfectkeur.

Nee, een bouwkundige keuring is iets anders dan een opleveringskeuring. Wij kunnen u helaas niet verder helpen bij de opleveringskeuring van uw nieuwbouwhuis.
U kunt hier een voorbeeld van een bouwkundig rapport bekijken.
Ja. Uw gezondheid en die van de inspecteurs staat voorop. De inspecteurs van Perfectkeur houden zich dan ook aan een speciaal opgesteld Coronaprotocol. Dit protocol is gebaseerd op de huidige richtlijnen van het RIVM. Op de website van Perfectkeur kunt u het actuele coronaprotocol bekijken.
Uw huis is belangrijk. Het is de plek waar u zich thuis voelt. Wij helpen u graag om ook van uw nieuwe huis een echt thuis te maken. Niet alleen met verzekeringen en financiële producten, maar ook met tips, informatie en oplossingen die u verder helpen. Zoals Klushulp, Duurzaam Woongemak en een Bouwkundige keuring. Zo bent u geholpen en heeft u tijd over voor de leuke dingen.
Nee. Een bouwtechnische keuring via Centraal Beheer is voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en onafhankelijke keuring van een woning. U hoeft dus geen klant van Centraal Beheer te zijn om gebruik te maken van deze dienst.
Wilt u meer informatie, of bent u niet tevreden? Laat het onze partner vooral weten door te mailen naar info@perfectkeur.nl. Perfectkeur neemt dan zo snel mogelijk contact met u op. Of bel tijdens werkdagen tussen 8.30 uur en 17.30 uur naar (078) 684 9750.

U kunt de aanvraag tot 24 uur voor de afspraak (op werkdagen) kosteloos annuleren. Als u de aanvraag minder dan 24 uur voor de afspraak annuleert, dan brengt Perfectkeur de totale kosten van de bouwkundige keuring in rekening. 

Ja, onze partner Perfectkeur geeft aan ons door wanneer de bouwkundige keuring heeft plaatsgevonden. Wij gebruiken deze informatie onder meer voor klantonderzoek.