Vader lost jurk-drama dochter op via Peerby

Je gaat naar je eerste schoolfeest en je beste vriendin blijkt dezelfde jurk te hebben gekocht. De nachtmerrie van iedere tiener. Het gebeurt Marieke (16) in Amsterdam. Deelplatform Peerby brengt redding.

De vader van Marieke snapt het drama van dochterlief. De winkels zijn dicht, dus vestigt hij zijn hoop op Peerby. Het digitale platform waar mensen spullen kunnen lenen. Binnen een paar minuten krijgt de vader een reactie. Saira Timmerman (34) ziet het bericht en snapt de noodzaak. Rond zes uur staat een beteuterde tiener met haar vader voor de deur. Alle hoop is gevestigd op de kledingkast van Saira.

‘Ik vind het mooi om mensen blij te maken. Dat is het eigenlijk.’

Van teleurgesteld naar blij en superblij

“Het was best ontroerend om te zien. Zo’n meisje dat samen met haar vader aan de deur staat. Je kon wel zien dat ze enorm teleurgesteld was”, weet Saira zich het meisje van ongeveer zestien jaar nog te herinneren. “Volgens mij had ze liever een nieuwe jurk, maar daar bleek geen tijd meer voor te zijn. Gelukkig zag ik haar opvrolijken toen ze mijn jurkjes paste. Ik weet het nog goed. Ze had er vijf gepast en ze nam de vierde. Van een beteuterd meisje ging het naar een superblij meisje. Ik hoop echt dat ze gestraald heeft op haar schoolfeest.”

“Van een beteuterd meisje ging het naar een superblij meisje. Ik hoop echt dat ze gestraald heeft op haar schoolfeest.”

Een belangrijk moment in het leven van een tiener

“Ik ben blij dat ik Marieke heb kunnen helpen, want ik kon me haar situatie zo goed voorstellen. Het zijn toch grote momenten in het leven van een tiener.” Hoe het schoolfeest uiteindelijk is afgelopen weet Saira niet. Door een verhuizing hebben ze geen contact meer gehad. “Wel jammer op zich, want ik ben wel benieuwd hoe het is gegaan op het schoolfeest.”

“Ik heb gewoon veel spullen die anderen wel willen”

Saira - in het dagelijks leven contentmanager - deelt een paar keer per maand. Zelf leent ze ongeveer een keer per kwartaal. Het gaat van breinaalden tot pumps die ze zelf door een voetoperatie niet meer aan kan. De Amsterdamse is trots op wat ze kosteloos en vrijblijvend voor andere mensen doet door te delen. “Simpel gezegd betekent het eigenlijk dat ik heel veel spullen heb die andere mensen wel willen”, lacht ze om er serieus aan toe te voegen dat ze ‘gewoon’ graag deelt. “Ik vind het mooi om mensen blij te maken. Dat is het eigenlijk.”

Je leert de mensen in je buurt kennen

Drie jaar is ze nu lid van Peerby. Ze komt ermee in aanraking doordat het deelplatform - nog voordat ze echt beginnen - hun idee spuien op haar werk. Ze is meteen verkocht. “Ik vond het direct gaaf. En het is een mooie manier om de mensen in je buurt te leren kennen”, is ze achter gekomen.

Spullen die u leent, verzekerd alsof ze van uzelf zijnSpullen delen spannend?

Centraal Beheer maakt spullen delen een stuk minder spannend. Door ze te verzekeren alsof ze van uzelf zijn.

Inboedelverzekering

Stel: U helpt uw dochter met verhuizen. Die handige bakfiets heeft u geleend van een vriend. Door een brand in uw schuurtje raakt de bakfiets zwaar beschadigd. Leuk aanbellen bij de eigenaar is anders.

Met onze Inboedelverzekering zijn ook de spullen die u van een ander leent verzekerd.


Meer informatie

Kostbaarheden Buitenshuisverzekering

Die geleende camera is via onze Kostbaarheden Buitenshuisverzekering net zo goed verzekerd als u eigen spullen die u meeneemt buiten de deur.

Meer

Reisverzekering

U wilt het toch eens proberen: kamperen. Van familie leent u een tent. Maar door die windhoos bent u al snel een ervaring rijker. En is de familie een tent armer. Gelukkig is ook de geleende tent goed verzekerd met onze Reisverzekering.

Meer