De Fondsverdeler

Voor als u geld overmaakt

Elke beleggingsrekening heeft nu een Fondsverdeler. Maakt u (periodiek) geld over naar uw beleggingsrekening? Dan verdeelt u met de Fondsverdeler uw inleg over 1 of meer fondsen. Wij stellen de Fondsverdeler voor u in. U kunt uw Fondsverdeler zelf aanpassen.

De Fondsverdeler vervangt de ‘inlegverdeler’ van Fondsbeleggen. De Fondsverdeler is belangrijk als u vanaf de tegenrekening rechtstreeks geld overmaakt naar uw beleggingsrekening. Bij aankopen via Mijn Centraal Beheer en de app speelt de Fondsverdeler geen rol. Dan kiest u op dat moment in welk fonds u belegt.

Had u Gemaksbeleggen?

Wij stelden de Fondsverdeler op 14 mei voor u in. Dat deden we op basis van het beleggingsfonds waar u vóór de veranderingen in belegde. Had u vóór 14 mei geen beleggingen? Dan stelden we de Fondsverdeler in op basis van het fonds dat u koos bij het openen van uw beleggingsrekening. U kunt de Fondsverdeler zelf aanpassen.

Had u Fondsbeleggen?

Stond de inlegverdeler op uw beleggingsrekening aan vóór 14 mei? Dan namen we de gekozen fondsen en verdeling van de inlegverdeler over in de Fondsverdeler. Stelde u de inlegverdeler niet in vóór 11 mei? Dan stelden wij de Fondsverdeler voor u in. Dat deden we op basis van de fondsen en waarde waar vóór 14 mei in belegde. U kunt de Fondsverdeler zelf aanpassen. Had u vóór 14 mei geen beleggingen? Stel dan zelf de Fondsverdeler in voordat u rechtstreeks geld overmaakt vanaf uw tegenrekening.

Voorbeeld
Stond de inlegverdeler uit voor 11 mei? En had u € 4.000,- belegd, waarvan € 1.000,- in mixfonds Gemiddeld en € 3.000,- in mixfonds Ambitieus? Dan stelden wij de Fondsverdeler zo in:

  • 75% mixfonds Ambitieus (€ 3.000,-/€ 4.000,-)
  • 25% mixfonds Gemiddeld (€ 1.000,-/€ 4.000,-)
Legt u na 14 mei € 1.000,- in via een (periodieke) overboeking? Dan gaat 75% (€ 750,-) naar mixfonds Ambitieus en 25% (€ 250,-) naar mixfonds Gemiddeld.  

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee.
U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Bank N.V., statutair gevestigd in Den Haag, KvK nr. 27154399. Achmea Bank N.V. heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank en is opgenomen in het register van de Autoriteit Financiële Markten onder nummer 12000011.