Zelf regelen

Gemaksbeleggen

Aan de slag met Gemaksbeleggen

Na het openen van uw Gemaksbeleggenrekening krijgt u toegang tot Mijn Centraal Beheer. In Mijn Centraal Beheer ziet u de waarde en koers van uw beleggingen. In grafieken laten we handig het rendement en de ontwikkeling van uw beleggingen zien.

In Mijn Centraal Beheer kunt u handelen in de mixfondsen. Met iDeal doet u makkelijk een aankoop. Met hetzelfde gemak geeft u ook een verkoop of wisseling tussen mixfondsen door. Wij maken het geld automatisch over naar uw tegenrekening. De status van de opdracht is te zien in een overzicht.

Dat doet u met een periodieke overboeking vanaf uw bankrekening. Zo bepaalt u zelf wanneer u begint en wanneer u stopt. Wij beleggen het geld automatisch in uw mixfonds. Bij de overboeking gebruikt u deze gegevens:

 • Rekeningnummer: IBAN NL79ABNA0405364660
 • ten name van: ‘Achmea paraplufonds’
 • In de omschrijving zet u de cijfers van uw Gemaksbeleggenrekeningnummer

In Mijn Centraal Beheer ziet u uw opdrachten en uitgevoerde transacties. Ook vindt u daar automatische berichten en bijvoorbeeld uw jaaroverzicht. Centraal Beheer publiceert verder ieder kwartaal een fondsupdate. En we houden u op de hoogte van het laatste nieuws.

Aankopen doen via iDeal of internetbankieren

U kunt beleggen door geld vanaf uw tegenrekening naar uw Gemaksbeleggenrekening over te maken. U kunt dat 1 keer doen of vaker. Of zelfs elke maand met een automatische overboeking.

Wij verwerken uw overboeking zo snel mogelijk

Is uw overboeking voor 14.30 uur op een beursdag bij ons binnen? Dan kopen wij de volgende beursdag beleggingen voor u aan. Let op! Meestal duurt het een dag voor uw betaling bij ons binnen is.

Verkoop uw beleggingen wanneer u wilt

Verkopen is heel eenvoudig. U geeft ons gewoon een verkoopopdracht online.

Is uw opdracht voor 14.30 uur op een beursdag bij ons binnen?

Dan verkopen we uw beleggingen de eerst volgende beursdag. 2 werkdagen daarna boeken we het geld naar uw tegenrekening. Meestal staat het dan de volgende dag op uw tegenrekening.

U kunt altijd van mixfonds veranderen

Dit noemen we switchen. U doet dit dan met het hele bedrag dat u bij ons heeft belegd. Voor het switchen tussen mixfondsen betaalt u geen aankoopkosten en geen verkoopkosten.

Periodiek beleggen regelt u eenvoudig zelf

U kunt automatischmaandelijks beleggen met een periodieke overboeking vanaf uw bankrekening. Zo bepaalt u zelf wanneer u begint en wanneer u stopt. Wij beleggen het geld automatisch in uw mixfonds. U heeft daar dan geen omkijken meer naar.

Met periodiek beleggen spreidt u uw aankoopmomenten

U hoeft niet na te denken over het juiste moment van beleggen. Dat geeft rust. U koopt weinig participaties als de koers van het fonds hoog staat. En veel participaties als de koers laag staat. Gemiddeld betaalt u dan vaak een betere prijs dan wanneer u in 1 keer een groot bedrag inlegt.

Hiervoor doorloopt u 3 stappen:

 1. Open internetbankieren van uw tegenrekening.
 2. Kies een bedrag. En maak een betaalopdracht aan voor rekeningnummer IBAN NL79ABNA0405364660 op naam van ‘Achmea paraplufonds'. In de omschrijving van uw betaling hoeft u alleen de cijfers van uw Gemaksbeleggen-rekeningnummer te zetten.
 3. Kies zelf op welk moment en hoe vaak u geld wilt overmaken.

Let op: u betaalt wel aankoopkosten (0,30% per aankoop).

Houd uw mixfonds in de gaten

Bij beleggen komen ook risico’s kijken. De waarde van uw beleggingen kan schommelen. U kunt winst maken. Maar u kunt uw geld ook kwijtraken. Hou zelf de ontwikkeling van uw mixfonds in de gaten. De waarde van uw beleggingen en de ontwikkeling van uw redement staan in uw online omgeving. Op die manier komt u niet voor verrassingen te staan.

Wij geven u geen beleggingsadvies

U vergelijkt zelf onze mixfondsen. En u maakt zelf een keuze welk mixfonds het beste bij u past. Wij controleren niet:

 • of Gemaksbeleggen geschikt is voor u.
 • of het mixfonds dat u kiest geschikt is voor u.
 • of dat mixfonds op een later moment nog steeds bij u past.
 • of u van mixfonds verandert omdat u minder risico wilt lopen.

Ook waarschuwen wij u niet voor koersdalingen.

Wilt u toch beleggingsadvies? Dan is Centraal Beheer Gemaksbeleggen niet geschikt voor u.

Stoppen is eenvoudig

Wilt u niet meer beleggen bij Centraal Beheer of heeft u uw doel bereikt? Dan is het stoppen van uw rekening snel geregeld.

Verkoop zelf al uw beleggingen

En stuur ons een e-mail via info@centraalbeheer.nl. Wilt u daarbij letten op:

 • Stuur de e-mail vanaf het bij ons bekende e-mailadres
 • Zet in de onderwerpregel van de e-mail: ‘Gemaksbeleggen’
 • Zet in de e-mail uw Gemaksbeleggenrekeningnummer en het verzoek tot beëindigen

Wilt u dat wij de beleggingen verkopen?

Vul het beëindigingsformulier in. Wij hebben namelijk uw handtekening nodig. En is er een 2e rekeninghouder? Dan moet die ook zijn handtekening zetten. Zo zijn wij er zeker van dat u zelf de opdracht geeft. Stuur een kopie van een geldig legitimatiebewijs voor elke rekeninghouder mee.

Wij verkopen wat er nog in uw mixfonds zit

Als wij uw Gemaksbeleggenrekening beëindigen verkopen wij alles wat er nog in uw mixfonds zit. Hiervoor betaalt u geen verkoopkosten.

Dividend en terugvragen van dividendbelasting

Onze mixfondsen hebben de status van een fiscale beleggingsinstelling. Die status levert verschillende belastingvoordelen op. En verplicht ons opbrengsten uit beleggingen uit te keren. Wij betalen u dan dividend.

Onze mixfondsen kunnen dividend uitkeren

De hoogte van het dividend kan elk jaar anders zijn. En soms betalen wij geen dividend. Keren wij dividend uit? Dan moeten wij het dividend binnen 8 maanden na afloop van het boekjaar aan u betalen.

Wij moeten dividendbelasting inhouden

De Nederlandse overheid heft een dividendbelasting van 15%. Als wij dividend uitkeren houden we dividendbelasting in. Na afloop van het jaar ontvangt u van ons een overzicht van de dividendbelasting die wij hebben ingehouden. Deze dividendbelasting kunt u in veel gevallen terugvragen bij uw belastingaangifte.

Start met beleggen

Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Investment Management B.V., K.v.K.nr. 18059537, statutair gevestigd te Zeist. Voor het beheren van beleggingsinstellingen beschikt Achmea Investment Management B.V. over een vergunning van de Stichting Autoriteit Financiële Markten en is zij opgenomen in het register van de AFM onder nummer 15001209.