Zo eenvoudig opent u een rekening

 • Mixfonds Voorzichtig A
 • Mixfonds Gemiddeld A
 • Mixfonds Ambitieus A

Lees meer over onze mixfondsen.

U heeft nodig:

 • Uw burgerservicenummer
 • Het rekeningnummer van uw tegenrekening. Uw tegenrekening is uw bankrekening waarmee u geld overmaakt van en naar uw Gemaksbeleggerekening.

In de e-mail vragen wij om 1 cent te storten vanaf uw tegenrekening. In de e-mail leggen we uit hoe u de storting kunt doen.

Wij kunnen dan controleren of de tegenrekening op uw naam staat. Daarna maken wij uw Gemaksbeleggenrekeningnummer actief. U krijgt een e-mail waarin staat dat uw rekeningnummer actief is.

U kunt direct inloggen en beginnen met beleggen. Als u wilt, kunt u eerst een korte uitleg lezen. Zo maakt u meteen een goede start. Is Gemaksbeleggen toch niets voor u? Dan kunt u de rekening gemakkelijk stop zetten.

Aankopen via iDeal of internetbankieren

U kunt beleggen door geld vanaf uw tegenrekening naar uw Gemaksbeleggenrekening over te maken. U kunt dat 1 keer doen of vaker. Of zelfs elke maand met een automatische overboeking.

Is uw overboeking voor 14.30 uur op een beursdag bij ons binnen?

Dan kopen wij de eerst volgende beursdag beleggingen voor u aan. Let op! Meestal duurt het een dag voor uw betaling bij ons binnen is.

Verkoop uw beleggingen wanneer u wilt

Verkopen is heel eenvoudig. U geeft ons gewoon een verkoopopdracht online.

Is uw opdracht voor 14.30 uur op een beursdag bij ons binnen?

Dan verkopen we uw beleggingen de eerst volgende beursdag. 2 werkdagen daarna boeken we het geld naar uw tegenrekening. Meestal staat het dan de volgende dag op uw tegenrekening.

U kunt altijd van mixfonds veranderen

Dit noemen we switchen. U doet dit dan met het hele bedrag dat u bij ons heeft belegd. Voor het switchen tussen mixfondsen betaalt u geen aankoopkosten en verkoopkosten.

Houd uw mixfonds in de gaten

Bij beleggen komen ook risico’s kijken. De waarde van uw beleggingen kan schommelen. U kunt winst maken. Maar u kunt uw geld ook kwijtraken. Hou zelf de ontwikkeling van uw mixfonds in de gaten. De waarde van uw beleggingen en de ontwikkeling van uw redement staan in uw online omgeving. Op die manier komt u niet voor verrassingen te staan.

Wij geven u geen beleggingsadvies

U vergelijkt zelf onze mixfondsen. En u maakt zelf een keuze welk mixfonds het beste bij u past. Wij controleren niet:

 • of Gemaksbeleggen geschikt is voor u.
 • of het mixfonds dat u kiest geschikt is voor u.
 • of dat mixfonds op een later moment nog steeds bij u past.
 • of u van mixfonds verandert omdat u minder risico wilt lopen.

Ook waarschuwen wij u niet voor koersdalingen.

Wilt u toch beleggingsadvies? Dan is Centraal Beheer Gemaksbeleggen niet geschikt voor u.

Stoppen is eenvoudig

Wilt u niet meer beleggen bij Centraal Beheer of heeft u uw doel bereikt? Dan is het stoppen van uw rekening snel geregeld.

Stuur ons het beëindigingsformulier via een e-mail of post

Vul het beëindigingsformulier in. Stoppen kan niet in uw online omgeving. Wij hebben namelijk uw handtekening nodig. En is er een 2e rekeninghouder? Dan moet die ook zijn handtekening zetten. Zo zijn wij er zeker van dat u zelf de opdracht geeft. Stuur een kopie van een geldig legitimatiebewijs voor elke rekeninghouder mee. Op het beëindigingsformulier staat waar u het formulier naar toe kunt sturen.

Wij verkopen wat er nog in uw mixfonds zit

Als wij uw Gemaksbeleggenrekening beëindigen verkopen wij alles wat er nog in uw mixfonds zit. Hiervoor betaalt u verkoopkosten.

Maandelijks beleggen regelt u eenvoudig zelf

U kunt maandelijks beleggen met een periodieke overboeking vanaf uw bankrekening. Zo bepaalt u zelf wanneer u begint en wanneer u stopt. Wij beleggen het geld automatisch in uw mixfonds.

Hiervoor doorloopt u drie stappen:

 • Open internetbankieren van uw tegenrekening.
 • Kies een bedrag en maak een betaalopdracht aan ten gunste van rekeningnummer IBAN NL79ABNA0405364660 t.n.v. ‘Stichting juridisch eigenaar Achmea paraplufonds A’. In de omschrijving van uw betaling hoeft u alleen de cijfers van uw Gemaksbeleggen-rekeningnummer te zetten.
 • Kies zelf op welk moment en hoe vaak u geld wilt overmaken

Dividend en terugvragen van dividendbelasting

Onze mixfondsen hebben de status van een fiscale beleggingsinstelling. Die status levert verschillende belastingvoordelen op. En verplicht ons opbrengsten uit beleggingen uit te keren. Wij betalen u dan dividend.

Onze mixfondsen kunnen dividend uitkeren

De hoogte van het dividend kan elk jaar anders zijn. En soms betalen wij geen dividend. Keren wij dividend uit? Dan moeten wij het dividend binnen 8 maanden na afloop van het boekjaar aan u betalen.

Wij moeten dividendbelasting inhouden

De Nederlandse overheid heft een dividendbelasting van 15%. Als wij dividend uitkeren houden we dividendbelasting in. Na afloop van het jaar ontvangt u van ons een overzicht van de dividendbelasting die wij hebben ingehouden. Deze dividendbelasting kunt u in veel gevallen terugvragen bij uw belastingaangifte.

Direct openen

Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Investment Management B.V., K.v.K.nr. 18059537, statutair gevestigd te Zeist. Voor het beheren van beleggingsinstellingen beschikt Achmea Investment Management B.V. over een vergunning van de Stichting Autoriteit Financiële Markten en is zij opgenomen in het register van de AFM onder nummer 15001209.