Aankopen

Fondsbeleggen

Beleggen is heel gemakkelijk. U hoeft alleen een bedrag te storten in 1 of meerdere fondsen waarin u wilt beleggen.

Aankopen met iDEAL of RentePlús Rekening in Mijn Centraal Beheer

Uw beleggingen voor Fonds­beleggen aankopen in Mijn Centraal Beheer is heel makkelijk:

  • Klik onder de informatie over uw beleggingsportefeuille op ‘Aankopen’.
  • Kies in welke fondsen u wilt beleggen en vul de bedragen in. Of maak gebruik van de inlegverdeler.
  • Als u klaar bent, klikt u op ‘Naar overzicht en betalen’. U krijgt het overzicht van de opdracht met aanvullende informatie over de aankoopdatum en de tegenrekening en verwachte aankoopkosten.
  • U kunt de opdracht nu nog annuleren. Als u betaalt is dat niet meer mogelijk.
  • Belangrijk als u betaalt: kies in iDEAL uw bankrekening die gekoppeld is aan uw Fondsbeleggen-rekening. Doet u dat niet? Dan kunnen we uw opdracht niet verwerken.
  • Heeft u een RentePlús Rekening? Dan kunt u er voor kiezen om met het saldo van de RentePlús Rekening uw aankoop te betalen. Als u meer RentePlús Rekeningen heeft, dan kunt u kiezen welke rekening u hiervoor wilt gebruiken. De rekeningen komen in beeld.
Na betaling ziet u uw aankoop bij ‘Opdrachten in behandeling’. Als u de opdracht nog niet betaalt, bewaren we de opdracht 5 werkdagen voor u. Die ziet u als u Mijn Centraal  Beheer opent. Zodra uw opdracht verwerkt is, ziet u deze terug bij ‘Transacties’.

Eenvoudig periodiek beleggen met inlegverdeler

Wilt u beleggen helemaal gemakkelijk maken? Dan kunt u ervoor kiezen om periodiek een vast bedrag te beleggen. Wilt u het nog makkelijker maken? Dan maakt u gebruik van onze inlegverdeler.

Met de inlegverdeler koopt u snel 1 of meer fondsen aan

Staat uw inlegverdeler aan? Dan maakt u in internetbankieren een periodieke opdracht aan onder vermelding van uw Fondsbeleggen-nummer. Wilt u uw inleg anders verdelen? Dan past u eerst uw inlegverdeler aan in Mijn Centraal Beheer.
Let op: een verandering in de inlegverdeler gaat om 00.00 uur in. Houd daar rekening mee bij het doen van een aankoop.
In 3 stappen periodiek beleggen
Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Investment Management B.V., K.v.K.nr. 18059537, statutair gevestigd te Zeist. Voor het beheren van beleggingsinstellingen beschikt Achmea Investment Management B.V. over een vergunning van de Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) en is zij opgenomen in het register van de AFM onder nummer 15001209.