Zelf regelen

Fondsbeleggen

Zo eenvoudig opent u een rekening

U heeft nodig:

 • Uw burgerservicenummer
 • Het rekeningnummer van uw tegenrekening. Uw tegenrekening is uw bankrekening waarmee u geld overmaakt van en naar uw Fondsbeleggerekening. Open uw Fondsbeleggenrekening.

In de e-mail vragen wij om 1 cent te storten vanaf uw tegenrekening. In de e-mail leggen we uit hoe u de storting kunt doen.

Wij kunnen dan controleren of de tegenrekening op uw naam staat. Daarna maken wij uw Fondsbeleggenrekeningnummer actief. U krijgt een e-mail waarin staat dat uw rekeningnummer actief is.

U kunt direct inloggen en beginnen met beleggen. Als u wilt, kunt u eerst een korte uitleg lezen. Zo maakt u meteen een goede start. Is Fondsbeleggen toch niets voor u? Dan kunt u de rekening gemakkelijk stop zetten.

Met de inlegverdeler maken we het u gemakkelijk

U logt in en kiest 1 keer hoe u uw geld over onze fondsen wilt verdelen. Als u daarna geld stort, wordt het bedrag automatisch verdeeld over de fondsen die u heeft gekozen. U kunt uw inleg met de inlegverdeler later altijd nog wijzigen.

Aankopen doen via iDeal of internetbankieren

U kunt makkelijk orders doorgeven en betalingen doen met iDeal als u inlogt in Mijn Centraal Beheer. U kunt ook uw inleg regelen door geld vanaf uw tegenrekening over te maken op uw Fondsbeleggenrekening. U kunt dat 1 keer doen of vaker. Of zelfs elke maand met een automatische overboeking.

Wij verwerken uw overboeking zo snel mogelijk

Is uw overboeking voor 14.30 uur op een beursdag bij ons binnen? Dan kopen wij de volgende beursdag beleggingen voor u aan. Let op! Meestal duurt het een dag voor uw betaling bij ons binnen is.

Periodiek beleggen met de inlegverdeler

Met periodiek beleggen spreidt u uw aankoopmomenten

U kunt automatisch beleggen met een periodieke overboeking vanaf uw bankrekening. Zo bepaalt u zelf wanneer u begint en wanneer u stopt. U hoeft niet na te denken over het juiste moment van beleggen. Dat geeft rust. U koopt weinig participaties als de koers van het fonds hoog staat. En veel participaties als de koers laag staat. Gemiddeld betaalt u dan vaak een betere prijs dan wanneer u in 1 keer een groot bedrag inlegt.

Periodiek beleggen regelt u gemakkelijk zelf

Doorloop 4 stappen om periodiek te beleggen:

 1. Stel in Mijn Centraal Beheer uw inlegverdeler in.
 2. Open internetbankieren van uw tegenrekening.
 3. Kies een bedrag. En maak een betaalopdracht aan voor een periodieke overboeking naar rekeningnummer
  IBAN NL79ABNA0405364660 op naam van ‘ Achmea paraplufonds’. In de omschrijving van uw betaling hoeft u alleen de cijfers van uw Fondsbeleggen-rekeningnummer te zetten.
 4. Kies zelf op welk moment en hoe vaak u geld wilt overmaken.

Let op: u betaalt wel aankoopkosten (0,30% per aankoop).

Verkoop uw beleggingen wanneer u wilt

Verkopen is heel eenvoudig. U geeft ons gewoon een verkoopopdracht online.

Is uw opdracht voor 14.30 uur op een beursdag bij ons binnen?
Dan verkopen we uw beleggingen de eerst volgende beursdag. 2 werkdagen daarna boeken we het geld naar uw tegenrekening. Meestal staat het dan de volgende dag op uw tegenrekening.

U kunt altijd van fonds veranderen

Dit noemen we switchen. Voor het switchen tussen fondsen betaalt u geen aankoopkosten en geen verkoopkosten.

Houd uw fondsen in de gaten

Bij beleggen komen ook risico’s kijken. De waarde van uw beleggingen kan schommelen. U kunt winst maken. Maar u kunt uw geld ook kwijtraken. Hou zelf de ontwikkeling van uw fondsen in de gaten. De waarde van uw beleggingen en de ontwikkeling van uw rendement staan in uw online omgeving. Op die manier komt u niet voor verrassingen te staan.

Wij geven u geen beleggingsadvies

U vergelijkt zelf onze fondsen. En u maakt zelf een keuze welk fonds het beste bij u past. Wij controleren niet:

 • of Fondsbeleggen geschikt is voor u.
 • of het fonds dat u kiest geschikt is voor u.
 • of dat fonds op een later moment nog steeds bij u past.
 • of u van fonds verandert omdat u minder risico wilt lopen.

Ook waarschuwen wij u niet voor koersdalingen.

Wilt u toch beleggingsadvies? Dan is Centraal Beheer Fondsbeleggen niet geschikt voor u.

Stoppen is eenvoudig

Wilt u niet meer beleggen bij Centraal Beheer of heeft u uw doel bereikt? Dan is het stoppen van uw rekening snel geregeld.

Verkoop zelf al uw beleggingen

En stuur ons een e-mail via info@centraalbeheer.nl. Wilt u daarbij letten op:

 • Stuur de e-mail vanaf het bij ons bekende e-mailadres
 • Zet in de onderwerpregel van de e-mail: ‘Fondsbeleggen’
 • Zet in de e-mail uw Fondsbeleggenrekeningnummer en het verzoek tot beëindigen

Wilt u dat wij de beleggingen verkopen?

Vul het beëindigingsformulier in. Wij hebben namelijk uw handtekening nodig. En is er een 2e rekeninghouder? Dan moet die ook zijn handtekening zetten. Zo zijn wij er zeker van dat u zelf de opdracht geeft. Stuur een kopie van een geldig legitimatiebewijs voor elke rekeninghouder mee.

Wij verkopen wat er nog in uw mixfonds zit

Als wij uw Fondsbeleggenrekening beëindigen verkopen wij alles wat er nog in uw mixfonds zit. Hiervoor betaalt u geen verkoopkosten.

Dividend en terugvragen van dividendbelasting

Onze fondsen hebben de status van een fiscale beleggingsinstelling. Die status levert verschillende belastingvoordelen op. En verplicht ons opbrengsten uit beleggingen uit te keren. Wij betalen u dan dividend.

Onze fondsen kunnen dividend uitkeren

De hoogte van het dividend kan elk jaar anders zijn. En soms betalen wij geen dividend. Keren wij dividend uit? Dan moeten wij het dividend binnen 8 maanden na afloop van het boekjaar aan u betalen.

Wij moeten dividendbelasting inhouden

De Nederlandse overheid heft een dividendbelasting van 15%. Als wij dividend uitkeren houden we dividendbelasting in. Na afloop van het jaar ontvangt u van ons een overzicht van de dividendbelasting die wij hebben ingehouden. Deze dividendbelasting kunt u in veel gevallen terugvragen bij uw belastingaangifte.

Start met beleggen

Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Investment Management B.V., K.v.K.nr. 18059537, statutair gevestigd te Zeist. Voor het beheren van beleggingsinstellingen beschikt Achmea Investment Management B.V. over een vergunning van de Stichting Autoriteit Financiële Markten en is zij opgenomen in het register van de AFM onder nummer 15001209.