Waarom beleggen?

Met sparen of beleggen kunt u uw geld laten groeien

Meer kans op rendement

Als u belegt maakt u kans op een winst. Maar u loopt ook meer risico. De spaarrente is momenteel zeer laag. Als u uw geld op een bankrekening zet, levert dat nu niet veel op. Als u over een langere periode belegt, heeft u meer kans op een goed rendement. Beleggen kan dus interessant zijn als u het geld voorlopig niet nodig heeft.

Weinig tijd en kennis, toch beleggen

"Ik beleg mijn geld voor later zonder dat ik me hoef te verdiepen in de beurskoersen"

Hoe Piet het regelt

Sparen en beleggen vergelijken

Met sparen of beleggen zorgt u er voor dat uw geld in waarde kan groeien. Maar er zijn verschillen tussen sparen en beleggen. Als u spaart is de rente vooraf bekend. U weet dus precies wat u krijgt. Bij beleggen weet u van te voren nooit wat het resultaat is. Er zijn onzekerheden die ervoor kunnen zorgen dat de resultaten tegenvallen. Of meevallen.

Hoe kunt u risico bij beleggen verminderen?

Meestal geldt dat beleggen over een langere periode beter voorspelbaar is. Gaat het een tijdje slecht op de beurs, dan heeft u de tijd om te wachten tot het weer beter gaat . U kunt het beleggingsrisico ook verminderen door uw beleggingen te spreiden. U kiest dan niet alleen aandelen, maar ook obligaties, die minder risico dragen.

Als u kiest voor Gemaksbeleggen of Fondsbeleggen van Centraal Beheer zorgen wij al voor deze spreiding. Onze mixfondsen beleggen in een mix van verschillende soorten beleggingen. Denk daarbij aan aandelen, obligaties en grondstoffen. Een fondsbeheerder houdt voor u de marktontwikkelingen in de gaten. En kan de risico’s goed spreiden door veel verschillende beleggingen te kopen in binnen en buitenland.

Meer artikelen

Gemaksbeleggen Fondsbeleggen

Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Investment Management B.V., K.v.K.nr. 18059537, statutair gevestigd te Zeist. Voor het beheren van beleggingsinstellingen beschikt Achmea Investment Management B.V. over een vergunning van de Stichting Autoriteit Financiële Markten en is zij opgenomen in het register van de AFM onder nummer 15001209.