Wat is verzekerd bij schade door extreme hitte?

Best lekker, een beetje warmte. Denk aan een pan soep op het fornuis of de zomerzon op uw bol. Maar te veel ervan kan ook ellende veroorzaken. En niet alleen voor de mussen die van het dak vallen. Wij zetten voor u op een rij hoe u verzekerd bent bij schade door extreme hitte.

Vlam in de pan

Wist u dat hitte vaak de oorzaak van een keukenbrand is? Dit gebeurt bijvoorbeeld als u olie, vet of uw eten laat droogkoken. En dus niet door het vuur van een gasfornuis. Laat uw fornuis of kookplaat daarom nooit onbewaakt achter wanneer deze aanstaat. Ditzelfde geldt voor brandende kaarsen in huis. Gebeurt er toch een ongeluk? Met onze Inboedelverzekering bent u verzekerd voor brand- en schroeischade. Ontstaat hierdoor ook schade aan uw huis? Dan biedt onze Opstalverzekering hiervoor dekking.

Waterschade door hitte

Het klinkt een beetje gek, maar soms zorgt warm en droog weer voor natte voeten. Uw woning heeft meer te verduren tijdens hitte. Zo scheuren aanhechtingspunten van zinken dakgoten. En verliezen bomen door de droogte hun bladeren. Deze hopen zich dan op in uw dakgoten. Dan kan een verkoelende bui veel overlast veroorzaken. Door de volle dakgoot begeeft de dakrand het soms waardoor er een lekkage ontstaat.

Vuurwerkschade

Hitteschade gebeurt zelfs in koude wintermaanden. Bijvoorbeeld door vuurwerk. Hartstikke mooi die pracht en praal, maar wel van veraf en vooral hoog in de lucht. Zit u plots toch op de 1e rang en doet uw auto mee aan de show? Met onze All Risk Autoverzekering bent u verzekerd voor vuurwerkschade door vandalisme. Schiet u zelf per ongeluk een pijltje richting uw auto? Ook dan bent u verzekerd met de All Risk Autoverzekering.

Het dak eraf

Is er brandschade door een verdwaalde vuurpijl? Met onze Opstalverzekering is schade aan uw huis door vuurwerk verzekerd. Goed om te weten: kapot glas in ramen en deuren is standaard meeverzekerd.

Hittegolf

Best lekker, de zon op uw bol. Maar wat als het kwik zó hoog oploopt dat hitterecords worden verbroken? Dat is ook weer niet fijn. Stel, het is extreem heet op uw vakantiebestemming en u wilt de reis annuleren. Is dat dan verzekerd? Of u bent met uw auto, motor of camper op reis en u krijgt pech door die brandende zon. Wat moet u dan doen? Lees alles wat u moet weten over uw verzekeringen en extreme hitte in het buitenland.