Gevarendriehoek met op de achtergrond een auto en een familie ernaast

Wat is verzekerd bij een aanrijding met een dier?

Gezellig, met het hele gezin een dagje naar Apeldoorn. U kijkt uw ogen uit in het bosrijke gebied van de Veluwe. Maar het overstekend zwijn zag u net niet. Gevolg? Een zeer knorrige Pumbaa én flinke schade aan uw bumper. Wij zetten op een rijtje hoe u verzekerd bent bij een aanrijding met een dier.

Soms verzekerd voor schade door wild

Wilde dieren hebben geen eigenaar die aansprakelijk is voor de brokken die ze maken. Gelukkig kunt u zich er wel tegen verzekeren. Schade aan uw auto door een aanrijding met wild is gedekt met de Brand, storm en natuur-dekking van onze WA+ Beperkt Casco Autoverzekering en All Risk Autoverzekering. Schade door botsing met wild heeft geen gevolgen voor uw no-claimkorting. 

Pas op voor hitsige herten

Niet alleen wilde zwijnen kunnen uit het niets opduiken. In juli en augustus hebben herten en reeën de zomer in de bol. Dit heet de bronsttijd. Mannetjes hebben dan alleen nog oog voor de vrouwtjes en steken soms onverwacht de weg over. Let in deze periode extra goed op de waarschuwingsborden voor overstekend wild en pas uw snelheid aan. 

Bel de politie bij een aanrijding met groot wild

Heeft u groot wild zoals een hert of wild zwijn aangereden? U bent dan verplicht de politie te bellen (0900-8844). Zij nemen contact op met de natuurbeheerder om het gewonde dier op te sporen. Of deze op te ruimen als het overleden is. 

Aanrijding met een huisdier

Stel, het was niet Pumbaa maar de hond van de buren. Dan is de buurman aansprakelijk voor de schade. U moet dan wel aantonen dat zijn huisdier de schade heeft veroorzaakt. Zag iemand anders het gebeuren? Vraag dan om een getuigenverklaring. Onder huisdieren vallen ook boerderijdieren zoals paarden, koeien en schapen.