Kinderen gooien op een warme dag met water in emmertjes

Wat is verzekerd als mijn reis wordt geannuleerd?

De koffers staan al klaar, de paspoorten in de pocket. Snel online inchecken en gaan met die banaan. Of toch niet? Onverhoopt gaat uw zuurverdiende vakantie niet door. Dat is balen. Maar hoe bent u eigenlijk verzekerd als uw reis wordt geannuleerd? Wij zetten het voor u op een rij.

Let op de kleine lettertjes

Boekte u de reis via een reisorganisatie of vervoersmaatschappij? Dan heeft u eerst contact met hen. Als zij een reis (al dan niet vanwege corona) annuleren, dan moeten zij u een oplossing aanbieden. Let dus goed op onder welke voorwaarden u een reis boekt. Stelde u de reis zelf samen? Lees dan nogmaals de kleine lettertjes van uw vlucht- en hotelboekingen. 

Dan is de annuleringsverzekering een uitkomst

Wordt u reis niet geannuleerd, maar kunt u zelf niet op vakantie? Of moet u eerder terug door een ernstige gebeurtenis? Met onze Annuleringsverzekering krijgt u de reissom helemaal of voor een deel terug. Sluit deze wel binnen 14 dagen na de boeking van uw reis af. Alleen dan bent u verzekerd als u niet op reis kunt. Maar ook als u eerder naar huis moet of vertraging heeft op de heenreis.

Surprise: corona is geen verrassing meer

Het coronavirus kennen we nu wel. Daardoor is het geen onzekere gebeurtenis meer. En bent u niet verzekerd voor annulering. Bijvoorbeeld omdat uw vakantieland sluit door corona of kleurcode oranje of rood krijgt. Of door het weigeren of intrekken van een visum of vergelijkbaar document door corona. Kunt u niet op reis vanwege een positieve PCR-test nadat u de reis boekte? Dan bent u verzekerd met uw Annuleringsverzekering.