5 meest voorkomende spoedklussen (en hoe ze te voorkomen)

Een lekkage, kapotte cv-ketel of doorgeslagen stoppen. Iedereen krijgt vroeg of laat wel eens te maken met een spoedklus. Maar wie belt u voor die lekkage in de badkamer? En hoe voorkomt u een cv-ketel storing? Wij hebben de 5 meest geboekte spoedklussen bij Klushulp voor u op een rij gezet en geven tips hoe u ze soms voorkomt.

Wanneer is het een spoedklus?

Stel, het is winter en uw centrale verwarming houdt er ineens mee op. Daar zit u dan met een dikke trui en sloffen te bibberen. Een kop warme chocolademelk gaat daarbij niet helpen. U wilt het zo snel mogelijk oplossen. Het liefst binnen een paar uur. Dat noemen we een spoedklus. Deze klussen kunnen vaak alleen door vakmensen worden opgelost. Bijvoorbeeld een elektricien, klusjesman, loodgieter of in dit voorbeeld een cv-monteur.

Dit zijn de 5 meest voorkomende spoedklussen:

Een koude douche? Of een verwarming die niet warm wordt? Storingen aan cv-ketels komen regelmatig voor. Soms kunt u een storing makkelijk zelf oplossen door bijvoorbeeld water bij te vullen. Lukt dat niet? Dan kan een cv-monteur u helpen.

Storingen aan cv-ketels zijn meestal goed te voorkomen door regelmatig onderhoud te plegen. Hoe vaak u onderhoud moet doen hangt af van het merk en type cv-ketel. Meestal wordt een cv-ketel 1 keer in de 2 jaar onderhouden. Soms vraagt een fabrikant om uw ketel elk jaar na te laten kijken. Bekijk in de garantievoorwaarden van de fabrikant wat voor uw cv-ketel geldt.

Let op!
Een minder voorkomende storing bij cv-ketels, maar wel heel gevaarlijk, is een koolmonoxidelek. Ruikt u een geur van rotte eieren, gaslucht of vermoedt u dat er koolmonoxide aanwezig is in uw woning? Dan is een cv-ketel reparatie direct nodig.

Kapotte elektrische apparaten. Stoppen die steeds doorslaan. Kortsluiting kan vervelende gevolgen hebben. Met in het ergste geval een brand. Vaak wordt kortsluiting veroorzaakt door een elektrisch apparaat. Is dat niet het geval? Dan speelt er mogelijk een probleem in de bedrading of de meterkast. Ook kan een defect(e) lichtschakelaar of stopcontact de oorzaak zijn. Een elektricien kan u helpen om de kortsluiting op te sporen.
Na een heftige regenbui ziet u ineens een lek in het plafond. Lekkage is niet alleen heel vervelend, maar kan ook waterschade of vochtproblemen veroorzaken. Het is belangrijk om te weten waar de lekkage precies vandaan komt. Maar door bijvoorbeeld isolatiemateriaal is dat niet altijd makkelijk op te sporen. Een loodgieter kan u daarbij helpen. Ook biedt lekdetectie door een gespecialiseerd bedrijf uitkomst. Daarmee kan de lekkage opgespoord worden met moderne apparatuur zonder hak- en breekwerk.

Tip: In Nederland valt nogal eens een bui. Al het water dat op uw dak valt, wordt afgevoerd naar de dakgoot. Het schoonmaken van de dakgoot is dan ook heel belangrijk. Een verstopte dakgoot kan leiden tot vervelende lekkages. Verwijder bladeren, takjes en ander vuil minstens 1 keer per jaar. Durft u zelf de ladder niet op? Onze klusjesman doet het graag voor u.
Is de stroom uitgevallen? Dan is waarschijnlijk uw elektrische systeem overbelast. Kaarsen zijn eventjes leuk en gezellig, maar dit probleem wilt u natuurlijk zo snel mogelijk oplossen! Controleer of alle elektriciteit in huis is uitgevallen. Of 1 van de groepen of aardlekschakelaar in de meterkast. Soms hoeft u alleen een schakelaar om te zetten. Maar de oorzaak kan ook kortsluiting of een gesprongen hoofdzekering zijn. En soms is er een lokale storing. Weet u niet zeker wat er aan de hand is? ‘Schakel’ een elektricien in.
Lekkage aan de afvoer is een veelvoorkomend probleem en kan ontstaan in uw gootsteen, douchebak, wasbak, toilet of badkamer. Overal waar water naar het riool wordt afgevoerd. Het is een klus die vaak niet lang kan wachten. Een loodgieter spoort de afvoerlekkage voor u op en kan veel problemen met leidingen oplossen. Is er meer aan de hand? Dan zult u een rioolbedrijf moeten inschakelen.

Klushulp fikst het voor u

Of het nu lekkage of een kortsluiting is. Het liefst wilt u dat de spoedklus zo snel mogelijk wordt opgelost. Daarom biedt Centraal Beheer naast verzekeringen de Klushulp. Wij hebben betrouwbare vakmensen voor alle bovengenoemde spoedklussen.

Boek uw spoedklus makkelijk via onze website en een vakman -of vrouw staat zo snel mogelijk bij u voor de deur. Geen stress. Wij regelen het voor u.

Klusjes zonder spoed

Ook voor klusjes die geen spoed hebben, kunt u de Klushulp boeken. Denk aan het leggen van laminaat of de plintjes die nog steeds moeten. Meerdere klussen te doen? Boek een vakman per uur