Woningonderhoud: de ervaring van Ivo

Weet u ook niet precies wat er allemaal aan onderhoud moet gebeuren aan uw woning? De dakgoot schoonmaken, kozijnen schilderen en cv-onderhoud. Meer kunnen we vaak niet bedenken. Maar wat moeten we dan eigenlijk allemaal doen? Ivo, klant van Centraal Beheer, deelt zijn gouden tip
Door Woning Onderhoudsadvies heb ik eindelijk een goed beeld van wat ik aan onderhoud moet doen. Sommige dingen wist ik echt niet over mijn huis.
Ivo, klant van Centraal Beheer

Van schades fiksen naar regelmatig onderhoud

Ivo weet als geen ander hoe het is om te wonen in een huis waar het onderhoud niet is bijgehouden. ‘Het onderhoud was eerder het fiksen van schades doordat er steeds weer wat aan de hand was. Erg vervelend. Als het ging sneeuwen bijvoorbeeld, wisten we al dat we lekkage zouden krijgen’. Dweilen met de kraan open dus. Nu hij is verhuisd wil hij het helemaal anders doen. En regelmatig met onderhoud aan de slag gaan. Zodat ‘dweilen met de kraan open’ niet meer nodig is. Hij onderhoudt zijn cv, maakt de dakgoot schoon en hij heeft houten balken in de tuin die een lik verf nodig hebben. Maar verder had hij eigenlijk geen idee wat hij aan onderhoud moest doen aan zijn woning.

De hulp waarvan ik niet wist dat hij bestond

Ivo: ‘Via via vertelde iemand mij over ‘Woning Onderhoudsadvies’ van Centraal Beheer. Achteraf bleek dit precies te zijn wat ik nodig had’.

Met Woning Onderhoudsadvies komt een onafhankelijke onderhoudsexpert op bezoek en controleert het huis van binnen en buiten. Hij kijkt naar het gedane onderhoud, maar ook naar achterstallig onderhoud. Er is ruimte om gelijk vragen te stellen en hij geeft onderhoudsadvies. ‘Ongeveer 1 week na de afspraak kreeg ik een 10-jarig onderhoudsplan met foto’s van alles wat de expert was tegengekomen in mijn woning’, vertelt Ivo. 

Inzicht in mijn onderhoudstaken en schimmel op mijn dak

Met het onderhoudsplan maakte Ivo gelijk een schema met wat hij moet doen. ‘Ik heb nu eindelijk inzicht in mijn woningonderhoud. Sommige dingen wist ik echt niet’. Ivo kwam er door Woning Onderhoudsadvies achter dat er schimmel op zijn dak en dakgoot zat. Dit kan lekkages veroorzaken als je dat niet laat fiksen, vertelde de expert hem. ‘Hier vroeg ik gelijk een offerte voor aan met de foto’s uit het onderhoudsplan.’  

Aan de slag met het zoeken van de juiste klusbedrijven

1 ding gaf Ivo nog aan ons mee. Hij zou extra geholpen zijn met een doorverwijzing naar de juiste klusbedrijven in de buurt die zijn onderhoudsklus kunnen fiksen. Zo hoeft hij niet zelf op zoek. Ivo besteedt graag al zijn klussen uit. Nu kunnen we hem al wel helpen via Klushulp met bijvoorbeeld de dakgoot schoonmaken en cv-onderhoud. Maar nog niet met alle onderhoudsklussen. Ivo, dit nemen we mee in onze dienstenontwikkeling. 

Handige Harry of niet? Met Woning Onderhoudsadvies weet u waar te beginnen

Centraal Beheer bedenkt steeds meer oplossingen voor woningonderhoud. Het is best een klus om onderhoud aan uw woning op orde te krijgen. Wij maken het klanten makkelijker. Of u nu een Handige Harry bent of juist een Handige Harry mist. Ivo: ‘Ik vond het best een fors bedrag, maar achteraf snap ik deze prijs voor Woning Onderhoudsadvies wel. Het is het echt waard. Ik praat er nu zelfs over op feestjes. Het is fijn om zeker te weten dat ik nu de juiste dingen doe. En ik kwam achter gebreken waar ik zelf nooit achter was gekomen.’Wilt u ook weten wat u aan onderhoud moet doen? Of de zekerheid hebben dat uw huis in goede staat is? Nodig dan ook een expert uit bij u thuis met Woning Onderhoudsadvies.