Het woondagboek van Nanette

Na bijna 2 jaar op zoek te zijn geweest naar haar droomhuis houdt Nanette het (voorlopig) voor gezien. Een behoorlijke teleurstelling vindt ze. Maar voor nu de beste optie. Hoe dat zo kwam?

Helemaal af

'Onlangs stond in onze eigen straat een droomhuis te koop. Onze jongste, die nu bijna uitvliegt, zegt al sinds ze kleuter was dat ze dáár wil wonen. Vrijstaand, ruime tuin, helemaal af. Iets minder woonoppervlak dan we nu gewend zijn. Maar zeker aantrekkelijk genoeg om te gaan kijken. Er waren 2 kijkdagen gepland. En het liep storm. Na mijn bezichtiging heb ik daarom direct de makelaar gebeld of de echtgenoot-met-hobby diezelfde middag ook kon kijken. De zolder moest natuurlijk groot genoeg zijn voor zijn nog steeds groeiende gitaarcollectie. Nou, dat was ‘ie zeker!
We waren ruimschoots overboden. Dat was voor ons de druppel

We waagden de gok

Dus bij thuiskomst samen overlegd over een bod. We besloten de gok te wagen en 20.000 euro boven de vraagprijs te bieden. Het mocht niet baten. Binnen een half uur een telefoontje. We waren ruimschoots overboden. Dat was voor ons de druppel. De markt is zo gek geworden dat we bang waren hoe dan ook te veel te betalen.

Onze plannen op de schop

Wat nu? De rente is op dit moment erg laag. Daarom kijken of we onze huidige hypotheek kunnen omzetten. Dit heeft voor ons voor- en nadelen. We betalen een behoorlijk boeterente. Wanneer we op korte termijn toch een ander huis kopen, mogen we de hypotheek wel boetevrij aflossen.

Maar, in onze huidige hypotheek zit een flinke spaarpot. Die kunnen we gebruiken voor een verbouwing. Daarvoor moeten we de hypotheek wel oversluiten. Dus dat is het nieuwe plan: de hypotheek oversluiten en verbouwen. Die droomkeuken. Een nieuw ontwerp en aanleg van de achtertuin. Zonnepanelen of isolatie? De mogelijkheden zijn best uitgebreid. Maar nu eerst die nieuwe hypotheek!'

3 Tips van Nanette

  1. Laat je niet gek maken. Door onze voorbereidingen weten we goed wat we willen. Maar ook wat we maximaal willen besteden. En dat is een fijn houvast wanneer enthousiasme het verstand dreigt te vertroebelen.
  2. Is een verhuizing geen noodzaak? Dan kun je ook kiezen om even af te wachten tot de markt wat is afgekoeld.
  3. Verthuizen is de trend van 2020. Kijk eens met een frisse blik naar je huidige woning. Welke mogelijkheden zijn er om je huis op te knappen, zodat het opnieuw jouw droomhuis wordt?