Navigeer naar

Duurzaam wonen loont

Stel, u heeft een huis op het oog. Het voldoet aan alle wensen. Maar is het ook duurzaam? Of duurzamer te maken? Belangrijk om te onderzoeken, want een duurzaam huis is goed voor het milieu én uw portemonnee.

Nederland gaat over op duurzame energie

Duurzame energie, we kunnen er niet omheen. In 2050 moet de energie die we in Nederland gebruiken zoveel mogelijk duurzaam zijn. Dit betekent ook dat de energie die u thuis gebruikt verandert. Bij het kopen van een huis is het daarom belangrijk om te kijken of het toekomstbestendig is. Of welke aanpassingen er nodig zijn.

Met een duurzaam huis bespaart u op de energie­rekening

Het kan handig zijn om duurzaamheid mee te laten wegen bij de onderhandeling. Een huis met zonnepanelen is misschien wat duurder, maar door eigen stroom op te wekken zijn de energielasten lager. Bekijk ook de mogelijkheden om het huis duurzamer te maken. En wat de kosten daarvan zijn. Bedenk hierbij dat het nu misschien geld kost, maar dat het uiteindelijk kosten bespaart.

Verduurzamen met subsidie

Neemt u maatregelen om te verduurzamen? Soms is er subsidie voor. Vanuit de overheid of de gemeente. Zo geven sommige gemeenten subsidie voor het afkoppelen van regenwater. En kunt u een deel van de kosten voor isolatie of een warmtepomp terug krijgen van de gemeente. De afspraken verschillen per gemeente. Voor zonnepanelen kunt u btw terugvragen bij uw belastingaangifte.

Doe de duurzaamheids­scan

Ontdek in een paar stappen:
  • Hoe duurzaam het beoogde huis is
  • Hoe u het huis duurzamer kunt maken
  • Wat u in de toekomst kunt besparen

Kleine aanpassingen maken al een groot verschil

Is het budget opgegaan aan de verbouwing van de keuken? Een bestaande woning verduurzamen kan al met een paar kleine, slimme aanpassingen. En het hoeft niet veel geld te kosten.