Auto rijdt wasstraat in voor het wassen van de auto

Door de wasstraat: welk wasprogramma kies ik?

Het is een prachtige dag en u heeft een heerlijk stuk met de auto gereden. Maar als u uitstapt ziet u dat uw auto wel een wasbeurt kan gebruiken. Een tripje naar de wasstraat dan maar! Maar voor welk wasprogramma kiest u?

Veel keuze in wasprogramma’s

De wasstraat biedt verschillende programma’s aan om uw auto te wassen. Vaak is er keuze uit: ‘standaard’, ‘ ‘normaal’, ‘meest gekozen’ en ‘het beste’. Is het duurste programma ook het beste voor uw auto?

Het goedkoopste programma vaak voldoende

Wat is nu eigenlijk het beste wasprogramma? Wij vroegen verschillende medewerkers van wasstraten naar het antwoord. Het blijkt dat het goedkoopste programma ruim voldoende is wanneer u de auto iedere 4 tot 6 weken wast. Wel wordt aangeraden om eens in de zoveel tijd het duurdere programma te kiezen. Door dit te doen worden de velgen en de bodem van de auto beter schoongemaakt. Oók bieden sommige wasstraten een lava of wax polish aan. Die zorgt ervoor dat de auto nog meer glanst en beter beschermd is.

Het middelste programma is het populairst

Het basisprogramma blijkt dus meer dan voldoende. Waarom wordt dan toch zo snel voor het middelste of duurdere programma gekozen? Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Een reden is dat we als consumenten gewoon sneller kiezen voor de middelste keuze. Als we eigenlijk niet precies weten wat de beste keuze is, kiezen we vaak voor de middelste. Een andere reden voor het kiezen van het middelste programma zijn de woorden ‘meest gekozen’. Hierdoor gaan we ervan uit dat dit de verstandigste keuze is, want de ‘meeste mensen’ lijken dit namelijk te kiezen.

Ga voor de afwisseling in wasprogramma's

Kiezen voor het basisprogramma is dus geen enkel probleem, als u uw auto regelmatig wast. Wel is het verstandig om eens in de zoveel tijd te kiezen voor een wat duurder programma en uw auto eens flink in de watten te leggen. Zo heeft uw auto een zo goed mogelijke bescherming.