Vriendinnen-selfie

Veilig met uw mobiel op vakantie

Het is zover! Uw koffers zijn gepakt, de auto is volgeladen en de voordeur zit stevig op slot. Met een gerust gevoel laat u uw waardevolle spullen achter. Maar hoe zit het met de spullen die u meeneemt? Zo gaat u veilig met uw mobiel op vakantie.

Vliegensvlugge vingers 

Gezellig, zo’n typisch Franse markt. Maar wat een drukte. Dan is het goed oppassen geblazen. Want dieven pikken onoplettende toeristen er zo uit. En met hun vliegensvlugge vingers hebben ze snel uw mobiel te pakken. Of bent u hem zelf verloren of vergeten op een zonnig terras. Hoe dan ook: het is extra vervelend als u naast uw mobiel ook uw vakantiefoto’s verliest. 

Beveilig uw mobiel

Het is slim om maatregelen te nemen voor u met uw mobiel op vakantie gaat:
 1. Werk instellingen bij
  Zorg ervoor dat de software-instellingen van uw mobiel zijn bijgewerkt. Zo weet u (bijna) zeker dat er geen lek in de online beveiliging van uw mobiel zit.
 2. Maak kopieën
  Zet een kopie van uw foto’s en bestanden in de cloud. Verliest u uw mobiel? Dan heeft u in elk geval uw waardevolle foto’s nog.
 3. Zet 'Zoek mijn telefoon’ aan
  Met deze instelling ziet u waar uw mobiel is. Ook kunt hem vanaf een afstand blokkeren met een toegangscode. Zo blijven uw gegevens veilig. Helemaal handig is dat u op het apparaat een bericht kunt laten zien met uw contactgegevens. Zo kan een eerlijke vinder uw mobiel terugbrengen.
 4. Gebruik VPN
  Gratis wifi is altijd mooi meegenomen. Zeker als u kinderen heeft. Maar pas op met openbare wifi-netwerken. Vooral als u mobiel bankiert. Deze zijn niet veilig. Gebruik daarom een VPN. Dit zorgt voor een beveiligde verbinding tussen u en het internet. 
 5. Stel een schermtijd in
  Door een schermtijd in te stellen blokkeert een mobiel na een bepaalde tijd. Zonder de juiste toegangscode is het onmogelijk om dan nog iets met uw mobiel te doen. Zorg er wel voor dat de toegangscode voor uw toegangsscherm en uw schermtijd verschillend zijn. Anders maakt u het de dieven wel erg gemakkelijk.
 6. Gebruik uw vingerafdruk
  Een toegangscode is moeilijk te raden. Maar heeft een dief over uw schouder meegekeken voor hij er met uw mobiel vandoor ging? Dan heeft hij vrij spel en dus toegang tot al uw gegevens. Stel daarom een vingerafdruk of gezichtsherkenning in op uw mobiel. Deze zijn onmogelijk na te maken. 

Is uw mobiel gestolen of heeft u deze verloren?

Is uw mobiel gestolen in het buitenland? Doe dan altijd aangifte bij de plaatselijke politie. Dit geldt trouwens ook als uw telefoon in Nederland is verloren of gestolen. De kans is klein dat u de smartphone nog terugvindt. Maar bent u verzekerd? Dan heeft u het proces-verbaal nodig voor uw verzekering. Dit is namelijk het bewijs dat u aangifte heeft gedaan van uw gestolen of verloren smartphone.

Ga goed verzekerd op reis

Met een Doorlopende Reisverzekering geniet u onbezorgd van een zonnige vakantie of een lekker weekendje weg. Gebeurt er iets onverwachts waardoor u schade heeft? Dan bent u verzekerd van hulp. Met de aanvullende dekking ‘Bagage op reis’ is ook uw mobiele telefoon verzekerd tegen diefstal.